Versgebakken brood is een echte verwennerij. Warm uit de oven, een heerlijke geur die zich verspreid in het hele huis, mmmm. Dit paleo bananenbrood is geen echte broodvervanger en is door de bananen haast meer cake-achtig. Lekker voor bij het ontbijt, de lunch of zo bij de thee. Smeer er een beetje roomboter, kokosolie of kokoscrème op als echte verwennerij!
Ingrediënten
- 4 bananen
- 4 eieren
- 4 eetlepels kokosolie
- 1/2 cup amandelmeel of kokosmeel
- 1/2 cup cashewpasta, of een andere notenpasta
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zuiveringszout (ook wel baking soda)
- paar druppels vanille essence
- snuf zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Prak de bananen in een kom tot een prutje. Doe hier de vier eieren bij.
- Smelt de kokosolie en voeg dit toe aan het beslag. Doe ook de notenpasta erbij en mix dit met behulp van een blender, mixer of keukenmachine tot een glad beslag.
- Doe vervolgens het amandelmeel of kokosmeel erbij, samen met de kaneel, zuiveringszout, vanille essence en zeezout. Meng dit tot een stevig, maar vloeibaar beslag.
- Vet een cakeblik in met wat kokosolie en schenk het beslag in het blik.
- Bak het brood af in ongeveer 50 minuten. Controleer of het beslag gaar is met een satéprikker.
- Laat het brood even afkoelen en haal het uit het cakeblik. Eet smakelijk!
Noties
- Het brood is ook goed in te vriezen. Snij het in plakken en vries deze in. Je kunt het brood dan ongeveer 3 maanden bewaren.