Als het weer lekker weer wordt, krijg ik zin in een fris in plaats van warm ontbijt. Daarvoor is deze mousse ideaal. Het is niet te zwaar, maar wel goed vullend vanwege de avocado. Je kunt het combineren met het fruit en de kruiden die jij lekker vindt. Nog een voordeel… In tien minuutjes staat het ontbijt klaar!
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 rijpe avocado
- 100 gram bevroren blauwe bessen (of ander bevroren fruit)
- 50 ml kokosmelk
- eetlepel kaneel of cacaopoeder
Instructies
- Snij de banaan en avocado in stukken en doe in de blender.
- Voeg ook het bevroren fruit toe en schenk de kokosmelk erbij.
- Voeg tot slot de kaneel, cacao of andere smaakmaker erbij.
- Even laten blenderen tot een romig, stevig geheel. Als het moeilijk blendt, doe er dan nog wat kokosmelk bij.
Noties
- Ik gebruik vaak een doosje met bevroren fruit van de Albert Heijn, zoals blauwe bessen, frambozen of gemengd rood fruit. Je kunt ook zelf fruit snijden en invriezen. Bevroren fruit maakt de mousse lekker fris.
- Als je het niet zoet genoeg vindt, voeg dan een beetje honing toe. Ik vind de banaan het al zoet genoeg maken, maar smaken verschillen!
- Even blenderen tot een gladde, stevige massa en in een kommetje scheppen. Lekker met allerlei toppings, zoals bijenpollen en kokosvlokken (zoals op de foto), maar het kan ook goed met cacaonibs, gojibessen, rozijntjes, vers fruit, kokosroom of noten.